Χριστούγεννα, η εποχή που αγαπάμε να μισούμε το φαγητό. Ανάμεσα σε γαλοπούλες, μελομακάρονα και πίτσες για τους μερακλήδες 🍕, εμφανίζονται οι κλασικές φιγούρες που ακονίζουν τα μαχαιροπίρουνα. Πάμε στοίχημα, ότι ξέρεις κάποιον από αυτούς!

pizza and chill

Κάθε οικογενειακό τραπέζι που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να έχει τουλάχιστον 50% των αγαπημένων μας κλισέ. Έναν μοντέρνο θείο που κάθεται με τη νεολαία και εργάζεται ως συνταξιούχος, μια γιαγιά που μοιράζει χαρτζιλίκι και μία μαμά που σπαμάρει ατελείωτα πιάτα με φαγητά. 

Πάμε να δούμε τους δικούς μας αγαπημένους τύπους!

#1 Ο Καληχρονάκιας

Κάθε μπουκιά συνοδεύεται με ευχή για τον νέο χρόνο. Δεν τολμάς να περάσεις από δίπλα, θα φας ευχή εκεί που δεν το περιμένεις. Θα μιλήσει για καλή χρονιά, υγεία, ευτυχία, αγάπη, ευημερία, ελπίδα, χαμόγελα, μέχρι και παγκόσμια ειρήνη. Είναι ένας συνδυασμός από θεία στο viber και καλλιστεία 2005 και τσουγκρίζει ποτήρι ανά δέκα λεπτά.

#2 Ο Delivery Μaniac 

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων μέχρι να ετοιμαστεί το τραπέζι. Αυτοί που κατασκηνώνουν στην κουζίνα και τσιμπάνε πατάτες απ’ το ταψί VS αυτοί που παραγγέλνουν κάτι χαλαρό, όπως 2-3 πίτσες και γλυκάκι για να προθερμαθούν. Το Xmas offer μπορεί να είναι δελεαστικό, αλλά και το delivery είναι στο DNA τους. Τίποτα δεν συγκρίνεται με το αρχέγονο συναίσθημα ευτυχίας όταν το delivery αγγίζει το κουδούνι.

#3 Ο Ξενύχτης Φάντασμα

Ένα οικογενειακό τραπέζι είναι πετυχημένο όταν διαρκεί 4 ώρες. Πάντα υπάρχει ο ευνοημένος που εγκαταλείπει στο μισάωρο. Είναι η μικρή αδελφή ή ο φοιτητής της φαμίλιας, που εμφανίζεται με t-shirt και πιτζάμα Scooby Doo. Ξεγλιστράει απ’ το τραπέζι χωρίς να πάρεις κανείς είδηση. +1 σε life skills. Εντοπίζεται όταν σκάσει η βασιλόπιτα και ξεμείνει το κομμάτι του χωρίς ιδιοκτήτη. 

#4 Ο εξωγήινος χορτοφάγος  

Η γιαγιά ρωτάει 15 φορές «Τι είναι αυτό το μπεζτετέριαν;». Ο μπαμπάς πασάρει το ψαχνό της μπριζόλας. Η μαμά κάνει 8 διαφορετικές σαλάτες για να φάει το παιδί. Ο νονός ρίχνει κλεφτές ματιές στο πιάτο του με θλίψη. ΟΜΩΣ Ο VEGETARIAN ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ. Θα κρατήσει ψηλά το ηθικό και κάποια στιγμή θα λυγίσει και θα κατευθυνθεί προς το ψυγείο για αναζήτηση εναλλακτικής τροφής ή προς το delivery ενός veggie burger.

#5 Ο influencer 

Κανείς δεν απλώνει πιρούνι, μέχρι να βγει η σωστή φώτο. Κ-Α-Ν-Ε-Ι-Σ. Ring light πάνω απ’ τη γέμιση, sping rolls μπροστά να φαίνεται πιο έθνικ η φάση και λήψη ¾ με κρασί στο πλάνο να τονίσουμε και το γλέντι. Όλα για ένα ριάκτιο γίνονται παιδιά. #HappyNewYear είπαμε;

#6 O leader του κοψίματος

Ο τίτλος κατά 90% πηγαίνει στον πατέρα-οικοδεσπότη που έχει κάνει μεταπτυχιακό στην κοπτική κρέατος. Είναι αυτός που θα αναλάβει να κόψει το κρέας και όλοι αναμένουν ευλαβικά λες και κόβεται κορδέλα σε εγκαίνια. Θα δώσει σήμα να ξεκινήσει το φαγοπότι και μοιράσει τις μερίδες δίκαια, γιατί η ευθύνη είναι μεγάλη. THIS IS THE WAY.

#6 Ο τελευταίος των Μοϊκανών

Φοράει τα σωστά ρούχα για τη «μάχη». Κάνει κίνηση ματ και χαλαρώνει ζώνη. Το πιάτο του έχει μόνιμα σχήμα τούρτας. Νικάει πάντα στον διαγωνισμό “Ποιος θα λερώσει πρώτος το τραπεζομάντιλο”. Τσιμπάει με αριστοτεχνική ακρίβεια ακόμα και το πιο μακρινό ταψί. Σηκώνεται τελευταίος από το τραπέζι και καμαρώνει που βγήκε και φέτος νικητής αντοχής. 

Ναι. αυτές είναι οι κλασικές φιγούρες που παίζουν σε γιορτινά τραπέζια. Οδηγό επιβίωσης δεν έχουμε. Μια συμβουλή έχουμε. Φρόντισε να έχεις μπαταρία και ΜΒ στο κινητό και embrace the moment, γιατί όλο αυτό έχει και την πλάκα του.