Αυτό το άρθρο ήρθε για να ταράξει τα νερά και να αποτίνει φόρο τιμής στις αδικοχαμένες συνταγές που έφυγαν νωρίς από κοντά μας… Είναι ένα γεγονός που θα μας απασχολήσει καιρό γι’ αυτό και αυτό το άρθρο είναι μόνο η αρχή!

pizza and chill

Pizza με ανανά :

Πως θα μπορούσα να μην ξεκινήσω με αυτή την ανακάλυψη. Η δεύτερη αιώνια μάχη μετά το πίτσα ή σουβλάκι είναι η πίτσα με ανανά ή χωρίς. Μεγαλώσανε γενιές και γενιές και ακόμη δεν έχουμε καταλάβει αν μας αρέσει ή όχι. Τα συστατικά της κόκκινη σάλτσα,gouda, ζαμπόν και φυσικά…ανανάς μας κάνουν να αναρωτιόμαστε αν ταιριάζουν μεταξύ τους. Και τώρα εσύ θα μου πεις «Άσε μας κουκλίτσα μου τι ξέρεις εσύ;;» Βέβαια αν είναι να βαφτίσουμε την πίτσα φρούτο και να έχει και τις θερμίδες ενός φρούτου, τότε Guys count me in!! Μετά από την σκληρή μάχη νομίζω ότι το κοινό μίλησε και η απόσυρση της ήταν ραγδαία….Θα σε θυμόμαστε για πάντα γλυκιά μου.

Γυροβολιά Kόλαση :

Ναι, δεν σε γελούν τα μάτια σου, στην κόλαση θα καούμε που τολμήσαμε να φέρουμε μερίδα γύρο εκτός σουβλατζίδικου. Βέβαια για να πούμε και την αλήθεια ήταν πολύ νόστιμο, σε αντίθεση με την περιγραφή του… «Γύρος κόλαση με πίτα και ντοματοκρόμιον». Έφυγες άδοξα από κοντά μας γι’ αυτό θα σε τιμήσουμε σωστά. Εις το επανιδείν ντοματοκρόμιον!

Ζύμη Πιτσιρίκα :

Αγαπώ, αγαπώ μια πιτσιρίκα έλεγε το δημοτικό άσμα.

Και φυσικά αγαπήθηκε πολύ και η ζύμη μας έχοντας πολλούς θαυμαστές κατά κόρον… ΑΝΤΡΕΣ. Τα τηλεφωνήματα πολλά και η ζήτηση της τεράστια. Το τηλεφωνικό κέντρο χτυπούσε κόκκινα ακούγοντας συχνά να ζητάνε μια πιτσιρίκα….Παρακαλώ την προσοχή σας, τα εγκεφαλικά στις μέρες μας θερίζουν και τα διαζύγια είναι στα ύψη γι’ αυτό και η απόφαση ήταν ομόφωνη! Για να μην θρηνήσουμε θύματα, η ζύμη άλλαξε όνομα και έγινε η γνωστή σε όλους μας Piccola.

Pizza Του Χιονιά :

Ακούγοντας αυτή την πίτσα ένα πράγμα μου ήρθε στο μυαλό…

Λευκή σάλτσα, gouda, χοιρινό, ντομάτα, παρμεζάνα και άνηθος είναι τα συστατικά της απομυθοποιώντας εντελώς την αρχική μου εικόνα.

Δεν έχω πολλά να πω γι’ αυτή την συνταγή καθώς το όνομα της τα λέει όλα! Το μόνο που έχω να πω είναι πως η συγκεκριμένη πίτσα πήγε σαν την Λήδα Ματσάγκου στα «Εγκλήματα»…!

Μην νομίζετε ότι την γλιτώσατε, αυτές οι συνταγές ήταν μόνο η αρχή. Έπεται η συνέχεια με ακόμη πιο δυνατές συνταγές έτοιμες να περάσουν στην επόμενη φάση της ζωής τους. Όταν μια συνταγή φεύγει άδικα από κοντά μας, πάει στον Τσελεμεντέ ενός διάσημου Ιταλού σεφ… Έτσι για να φεύγουν με ψηλά το κεφάλι!

Γιατί όπως έχει δείξει η ιστορία… πρέπει να φύγεις για να σε εκτιμήσουν!