Έ-ε-έρχεται το Halloween. Μπορεί να μην είχαμε και στο χωριό μας, αλλά αντικειμενικά αν κλέβαμε μια Αμερικάνικη γιορτή θα ήταν αυτή. Μέχρι τότε, το ζούμε με 8 spooky ταινίες… όπως μόνο ένας τρου πεινασμένος μπορεί να καταλάβει.

Πλησιάζοντας το τελευταίο ΣΚ του Οκτωβρίου, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το Halloween. Η ατμόσφαιρα γίνεται spooky και ο μυστικισμός πάει σύννεφο. Εμείς όμως είμαστε μεγάλα παιδιά (λέμε τώρα) και δεν πιστεύουμε σε πνεύματα.

Πιστεύουμε όμως στον τρόμο που μπορεί να προκαλέσει ένα γουργούρισμα πείνας, ένα μαχαίρι σε άδειο πιάτο, μία παραγγελία που θα φτάσει σε 35’. 

Γι’ αυτό χτίζουμε vibe και αφιερώνουμε αγαπημένα θριλεράκια στο αγαπημένο μας φαγητό. *Σε ένα παράλληλο σύμπαν, ο σκηνοθέτης πεινούσε και οι ταινίες κυκλοφορούν με αυτούς ακριβώς τους τίτλους.

1. Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πεπερόνι

Αν σε καλέσουν ποτέ σε απομονωμένο σπίτι, ακόμα και για πίτσα πεπερονάτη, μη πας. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο πεινασμένη θα είναι η οικογένεια… 

2. Η πείνα χτυπάει πάντα 10 φορές

Μιλάμε για νουάρ καταστάσεις. Δεν ξέρουμε πόσο μακριά θα έφτανες για να ζήσεις ελεύθερα τον έρωτά σου με ένα burger, αλλά αυτό το θρίλερ το βιώνουμε καθημερινά.

3. Παραφυσική λιγούρα

Σε ένα τέτοιο storytelling, σου βάζουν κάμερα για να παρακολουθούν κάθε πότε ανοίγεις το ψυγείο όταν σε πιάνει η πείνα που σε «δαιμονίζει». Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει ολυμπιακό άθλημα, οπότε είμαστε μαζί σου.

4. Το ορεκτικό της Ροζμαρι 

Ο παρακάτω διάλογος θα μπορούσε να υπάρχει στην ταινία:

-Είναι ήσυχο παιδάκι ο γιος σας;
-Άσε, διάολος, όλη μέρα με ένα σκορδόψωμο στο χέρι είναι… μη με δει να τρώω, του βγαίνει ο άλλος του εαυτός! 

5. Eat του Stephen King

Όλοι έχουμε αυτόν τον φίλο που εμφανίζεται στην παρέα και καταβροχθίζει κρυφά κομμάτια πίτσας. Ένα μυστήριο εξαπλώνεται, ήταν 6 και έγιναν 3. AYTO το λες και αιτία βεντέτας. 

6. Η σιωπή των σαλατών

Αν κάποιες φορές νιώθεις και εσύ σίριαλ-eater, γύρνα το στη σαλάτα. Εδώ θα βρεις μερικές καλές επιλογές που θα έπαιρναν Όσκαρ μαρουλιού. 

7. Ο εφιάλτης στον δρόμο προς το άδειο ψυγείο 

Εφιάλτης να μυρίζεις φαγητό στην πολυκατοικία και να έχεις άδειο ψυγείο; Σε νιώθουμε. Κάτι τέτοιες στιγμές γίνεσαι και Φρέντι και Κρούγκερ.

*Να πούμε ότι σε αυτή την ταινία έπαιξε για πρώτη φορά ο Τζόνι ο Ντεπ; Να το πούμε. Κάτι τέτοια σε σώζουν σε trivia nights. 

8. Ο ντελιβεράς με το αγγελικό πρόσωπο

Αφιερωμένο στις στιγμές που αναλαμβάνεις το ηρωικό καθήκον να στείλεις την παραγγελία από το κινητό σου και όλη η παρέα σε κατασκοπεύει μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι και να εμφανιστεί το delivery εξ ουρανού.