Εξεταστική is here! Ο φόβος και ο τρόμος των φοιτητών κατέφτασε για μία ακόμα φορά. Δεν ξέρεις από που να αρχίσεις και νιώθεις πιο ευάλωτος από ποτέ; Σε νιώθουμε! Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε σε ένα άρθρο όλα τα είδη φοιτητών που θα συναντήσεις και σίγουρα θα ταυτιστείς!

pizza and chill

Να που πέρασαν κι οι γιορτές κι ήρθε η εξεταστική… Αφήνουμε λοιπόν στην άκρη τα μελομακάρονα και ανασκουμπωνόμαστε για να την παλέψουμε αυτή την περίοδο. Όχι εμείς φυσικά, όσοι είναι φοιτητές. Ήρθε η ώρα σας λοιπόν, μουαχαχαχα! Κουράγιο, θα περάσει θα σου πω…
Ε κι εμείς δε θα σ’ αφήσουμε έτσι. Είμαστε δίπλα σου όπως πάντα με τις καλύτερες προσφορές για να σε σώσουμε από αυτόν τον Γολγοθά.

Είτε ανήκεις στων φρονίμων τα παιδιά που πριν πεινάσουν μαγειρεύουν κι έχεις ήδη ξεσκονίσει όλη τη διδακτέα ύλη μέσα στις γιορτές, είτε είσαι ο τύπος της τελευταίας στιγμής που τον τρώει το χάραμα πάνω στο βιβλίο λίγες ώρες πριν δώσει το μάθημα, κάνε υπομονή και θα περάσει!

Συγκεντρώσαμε λοιπόν σε ένα άρθρο όλους τους τύπους φοιτητή που υπάρχουν εκεί έξω και τους κάναμε match με την πίτσα που τους ταιριάζει…άντε μπας και καταφέρουμε να κάνουμε το χειλάκι σου να σκάσει λίγο, μέρες που είναι.

Let’s start:

«Ο Νέρντουλας»

Όλοι ξέρουμε αυτό τον τύπο. Πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις είναι πάνω από ένα βιβλίο και ρουφάει τη γνώση σαν σφουγγάρι. Έχει ξεκινήσει το διάβασμα από παραμονή Χριστουγέννων, ίσως και καλοκαίρι, μπορεί κι απ’ το προηγούμενο Πάσχα – ντάξει υπερβολή. Ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά όλη την ύλη και μπορεί να σου πει τι γράφει η τρίτη παράγραφος στη σελίδα 82 ακόμα και με ανάποδη ανάγνωση. Τι κι αν δεν έχει ζωή, έχει περάσει ήδη όλα τα μαθήματα πριν καν πάει να τα δώσει, κι αυτό είναι κάτι που τη σπάει σε όλους τους υπόλοιπους. That’s life… Τι άλλη πίτσα θα μπορούσε να τρώει ένας τέτοιος τύπος εκτός από Μαργαρίτα;

«Ο Ντάξει μωρέ, το’ χω! aka Ο Ξενύχτης»

Είναι ο τύπος της τελευταίας στιγμής. Ακόμα κι αν ξέρει την ύλη της εξεταστικής από την αρχή του εξαμήνου θα αποφασίσει ότι είναι μια καλή στιγμή να αρχίσει το διάβασμα το τελευταίο βράδυ πριν δώσει το μάθημα. Γιατί όχι; Αφού μπορεί. Αυτός ο τύπος θα μπορούσε άνετα να είναι κολλητός της Ελένης Βλαχάκη. Μπορεί να’ χει διαβάσει μόνο 2 σελίδες απ’ όλη την ύλη ή να την ξεπέταξε όλη μέσα σ ‘ ένα βράδυ, αλλά γενικά έχει την αίσθηση και νιώθει έτοιμος να πάει να αποδείξει την αξία του στο ένδοξο αμφιθέατρο. Το περίεργο είναι ότι αυτό το σύστημα δουλεύει, μιας και συνήθως καταφέρνει να περάσει το μάθημα έστω και με 5. Ε δεν καίγεται να βγάλει και βαθμό έτσι κι αλλιώς. Η πίτσα που του ταιριάζει είναι η Double Pizza Hot Dog, γιατί είναι βαρύς κι ασήκωτος και πρέπει να τρώει καλά για να βγάλει το βράδυ σώος.

«Ο Αγχώδης»

Ο Αγχώδης θα μπορούσε άνετα να είναι και υποκατηγορία του Νέρντουλα. Είναι ο τύπος που έχει διαβάσει καλά. Πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά. Αλλά για κάποιο περίεργο λόγο δεν πιστεύει ότι θα του έρθουν στο μυαλό οι σωστές απαντήσεις την ώρα της κρίσης. Ο πανικός χτυπάει κόκκινο και η πίεση του επίσης. Ιδρώνουν τα χέρια του, ο λαιμός του είναι ξερός, έχει ταχυπαλμία και προσεύχεται να του έρθει η επιφοίτηση πριν πάθει έμφραγμα πάνω στην κόλλα του. Keep calm and eat a pizza! Η πίτσα που του ταιριάζει είναι η Βεζούβιος, καυτερή και αναποφάσιστη γιατί άνετα θα μπορούσε να ήταν Πεπερονάτη, αλλά για κάποιο λόγο δεν νιώθει έτοιμη να γίνει.

«Ο Δεν διάβασα πολύ»

Συνήθως είναι ο τύπος που έχει διαβάσει, αλλά δεν θέλει να τον περνάνε οι άλλοι και για Νέρντουλα, επειδή είναι επιμελής. Οπότε όταν τον ρωτάνε πώς έγραψε, λέει «Καλά μωρέ, αλλά γενικά δεν είχα διαβάσει και πολύ. Ευτυχώς έπεσαν αυτά που ήξερα». Κι απλά μετά βλέπεις να έχει πάρει σε όλα 9 στην χειρότερη των περιπτώσεων. Αν ήταν πίτσα θα ήταν η Απλή. Ένα κλικ πάνω από την Μαργαρίτα σε υλικά, αλλά όχι και καμιά υπερβολή.

«Ο Αντιγραφέας»

Είναι ο τύπος που δεν έχει ανοίξει βιβλίο, γιατί έτσι! Είχε βγει βόλτα ο άνθρωπος ή απλά δεν είχε όρεξη, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δε θα περάσει και το μάθημα. Ε, τι; Έχει προνοήσει να μεταφέρει όλο το βιβλίο σε μικροσκοπικά σκονάκια που μπορεί να χωρέσει μέσα στα ρούχα του, στο στυλό, το κινητό του ή στο έδρανο που θα γράψει το μάθημα. Εναλλακτικά αν το level βαρεμάρας του κινείται σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να μην έχει ασχοληθεί καν να γράψει σκονάκι κι απλά να πρήξει όσους κάθονται δίπλα του μέχρι να τον αφήσουν να αντιγράψει από αυτούς. Ο επιβήτορας της εξεταστικής καταφέρνει να βάλει κάτω ακόμα και τον πιο σκληροπυρηνικό Νέρντουλα, αν φυσικά δεν τον πιάσουν στα πράσα! Δεν του αξίζει κάτι λιγότερο σε πίτσα από μια Special με Philadelphia να κρύβεται στο στεφάνι, γιατί τα κρυφά είναι πάντα τα καλύτερα!

«Ο Καλός Σεπτέμβρης»

Ο τύπος που δεν τον νοιάζει και πολύ αν θα περάσει το μάθημα τώρα ή αργότερα. Άλλωστε υπάρχει κι ο Σεπτέμβρης, γιατί να αγχωνόμαστε; Δεν ψήνεται και ιδιαίτερα να σκοτωθεί στο διάβασμα. Και γιατί να ψηθεί όταν το προηγούμενο βράδυ είχε βγει βολτούλα με τους κολλητούς στα μπιλιαρδάδικα, ή ξημεροβραδιαζόταν στο Tichu; Είχε καλύτερα πράγματα να κάνει ο άνθρωπος. Αράζει λοιπόν, πίνει τη φραπεδιά του κι ο Σεπτέμβρης ναν’ καλά! Ο τύπος αυτός είναι πάντα χαλαρός και light, οπότε μια πίτσα Bianca Philadelphia είναι ό,τι πρέπει για εκείνον.

«Ο Τουρίστας»

Ο Τουρίστας ή ο Φοιτητής – Φάντασμα είναι ο τύπος που δεν έχεις πετύχει ποτέ να πατάει το πόδι του στο κατώφλι της σχολής. Είναι ένας μύθος που πλανάται, κάτι σαν το τέρας του Λοχ Νες. Άντε στην καλύτερη περίπτωση τον έχεις πετύχει κάνα δυο φορές, από καθαρή τύχη. Δεν καίγεται ιδιαίτερα να περάσει μαθήματα, ίσως δεν καίγεται και πολύ που έχει περάσει στη συγκεκριμένη σχολή εξ’ αρχής. Η φάση είναι yolo γενικά, οπότε δεν υπάρχει λόγος και να αγχωθεί που ήρθε εξεταστική, είτε πάει τελικά να δώσει μάθημα, είτε όχι. Η πίτσα που τον αντιπροσωπεύει είναι αυτή του Μερακλή!

«Ο Political Correct»

Ο συγκεκριμένος τύπος φοιτητή ζει ανάμεσα μας και ίσως τον έχουμε γνωρίσει από την πρώτη κιόλας μέρα που πατήσαμε το πόδι μας στη σχολή. Ήταν εκείνος ο συμπαθητικός τύπος που μας βοήθησε με την εγγραφή μας και για τα επόμενα 4 χρόνια μας σπάμαρε με τηλέφωνα και προεκλογικές εκστρατείες για να ψηφίσουμε την παράταξη του. Ξεκάθαρα ο τύπος που τη βγάζει πάντα λάδι, γιατί έχει σημειώσεις, έχει τους καθηγητές με το μέρος του κι έχει και το κεφάλι του ήσυχο. Οπότε άνετα μπορεί το προηγούμενο Σ/Κ από την εξεταστική να βρίσκεται στο Bansko για ski ή να τα σπάει στον Κιάμο με το crew, αφού έτσι κι αλλιώς το μάθημα θα το περάσει στάνταρ, γιατί να κουραστεί; Η πίτσα που του ταιριάζει είναι η Double Pizza Γύρος!

Μια δύσκολη περίοδος είναι και θα περάσει. Το θέμα είναι όποιος τύπος φοιτητή κι αν είσαι να απολαύσεις αυτά τα ανέμελα χρόνια και να ζήσεις τη φοιτητική ζωή στο φουλ, είτε πάρεις πτυχίο στα 4 χρόνια, είτε στα 104. Οπότε άραξε κι απόλαυσε τα πιο όμορφα χρόνια σου με την καλύτερη παρέα και μια πίτσα φυσικά!

*BONUS TRACK

Αν έχεις βαρεθεί να σε ρωτάνε πόσα μαθήματα χρωστάς και πότε παίρνεις πτυχίο, σε κατανοούμε απόλυτα! Σου κρατήσαμε για το τέλος ένα video για να ξεχάσεις τον πόνο σου. Απόλαυσε τη Χρύσα Κατσαρίνη να μοιράζει πίτσες σε φοιτητές που της διηγούνται αστείες στιγμές που έζησαν στη σχολή.

Enjoy!